(klik voor vergroting)


De vorm die is gekozen, bestaat uit een informatieve website en twee uitnodigende wandelingen langs vele gedenkwaardige plekken uit de SIXTIES AMSTERDAM.

Alle onderdelen zijn los van elkaar te lopen of te lezen, maar het “ervarend lopen” staat voorop. Hopelijk leidt deze aanpak nog tot mooie aanvullingen en nieuwe herinneringen, waarmee deze Amsterdamse jaren verder ingekleurd kunnen worden.

De wandelroutes met kaarten, korte teksten en beeldmateriaal, zijn eenvoudig te downloaden als pdf (bv. voor de i-pad) en/of te printen in een handzaam wandelformaat. De plekken, die opgenomen zijn in de wandelingen, lijken aanvankelijk willekeurig verdeeld over het centrum van Amsterdam.

Gaandeweg op de beschreven routes blijkt er meer samenhang te bestaan tussen de wandelingen en ontdekt men “kleine uitstapjes”, zijroutes en andere verbanden. Iedereen kan dus zijn privé project zo lang en zo kort maken als men zelf wil (daarbij wakend niet te bezwijken voor de verleidingen van de toeristische spektakelmaatschappij, een begrip dat in de SIXTIES ook al opgeld deed.)